Wegner Lænestole

Hans Wegner lænestole har etableret sig som ikonisk skandinavisk møbeldesign. Stole af den berømte danske designer Hans Wegner, er kendt for deres tidløse stil og håndværk.

Det tidløse og eksklusive design i kvalitets materialer der bruges til at skabe disse stole, giver designer lænestolene en unikhed og holdbarhed der har begejstret generationer i hele verden.

Historien om Wegner

Wegner møbler har været et af de mest ikoniske designs i Skandinavien siden 1940’erne. Designet af Hans Wegner revolutionerede skandinavisk design, da han udviklede de unikke stole der er kendt for deres smukke linjer og æstetiske udtryk.

Wegner anvendte konstruktioner baseret på traditionelt håndværk og sammenslutninger af træ og metal sammen med andre materialer, herunder stof, gummi og læder.

Wegner skabte en æstetisk balance mellem funktion og formsproget; renheden i designet blev tilpasset brugernes behov. Wegners designs var ikke kun smukt at se på, men også yderst komfortable at sidde i. Hans gjorde det muligt for folk at nyde god stil, uden at ofre bekvemmeligheden.

Wegner lænestole modeller

Wegner lænestole er nogle af de mest kendte og ikoniske designs inden for moderne skandinavisk møbeldesign på højde med Børge Mogensen design. De to kendte danske designere var pionere og stolene har været populære siden 1950’erne.

Wegner kombinerede traditionelt håndværk med innovative materialer for at skabe tidløse designs, der er både behagelige at sidde i og visuelt imponerende.

Den berømte Y-stol, et af Wegners mest ikoniske designs, blev første gang fremvist til offentligheden i 1950 som en del af en udstilling på Kunstindustrimuseet. Y-stolen har siden da været et hit over hele verden og kan findes i mange private hjem rundt om i verden.

En anden populær design fra Wegner er CH-24 stole, der blev oprettet som et samarbejde mellem designerne Hans J. Wegner og Carl Hansen & Søn. Disse stole er blevet betragtet som et symbol på den moderne danske design visning takket være deres blanding af funktionelle formål med æstetik. CH-24 stole fås nu i flere forskellige forskellige træsorter, farver og materialer.

Wegners møbler giver mulighed for at bringe en elegant stil til indretning samtidig med at de tilskynder brugerne at slappe af. Denne magiske blanding af æstetik og funktionelle formål går gen i mange af Wegners andre designs, fra gyngestolen (CH-20) til Flag Halyard stolene (CH-29).

Wegner lænestol høj ryg

Wegner lænestolen med høj ryg er en mageløs kombination af det tradionelle danske håndværk. Stolen har buede træben, smukt formet i robinie eller eg, som giver en fantastisk struktur til stolen. Det robuste ramme er forsynet med et behageligt polstring af dun og plume madras samt upholstered tekstil der giver ekstra bekvemmelighed til stolen.

Hvad er Wegner stole?

Wegner lænestole er en type stol, som blev designet af den danske designer Hans J. Wegner i 1950’erne og 1960’erne. Designet kombinerer traditionelle træbearbejdningsteknikker med moderne materialer og teknologi for at skabe et ikonisk, tidløst møbel.

Hvor meget koster en Wegner lænestol?

Priserne varierer i forhold til model og stand af stol, da mange stole bliver solgt brugt. Men som udgangspunkt kan du købe en ny Wegner lænestol fra ca. 13.000 kr. til 30.000 kroner.

Hvilke materialer bruges til designer stolene?

Der bruges en række forskellige materialer, herunder hård træ som eg eller kirsebær, flet eller rattan rør, stålrør til strukturelle understøtninger og op til læder eller stof til polstring og opdækning.

Hvordan rengør jeg en Wegner lænestol?

Rengøring afhænger af materialet. For lænestole i læder kan du bruge sæbe og vand til at fjerne fedtpletter, mens tekstiler skal tørres med et fugtigt håndklæde. Træoverflader bør blot tørres med en fugtig klud for at bevare finish. Flet og andre organisk materiale skal rengøres med en blanding af eddike og vand.