Børnegyngestol

Hvad end det er moderne eller gammeldags gyngestole, så skaber stoletypen både praktisk og visuelt hygge. Gyngestolen er oprindelig skabt til udendørs brug, men er i dag en populær stol til indendørs brug, og i det brede udvalg finder du også børnegyngestole.

Du kan både købe gyngestole til baby og de mindre børn hovedsagelig i aldersgruppen 3-6 år. Her finder du forskellige klassiske gyngestole som de mere sjove stole med søde motiver i stoleryg m.m.

Gyngestole til børn

Du kan købe forskellige søde gyngestole der kombineret med andre børnemøbler, kan skabe det helt rigtige udtryk på børneværelset. Helt ligesom stolen måske kan være drengen eller pigens hyggekrog i stuen sammen med resten af jer i 2023.

En gyngestol kan være dejlig terapeutisk at slappe af i med sin rolige vuggende bevægelse. Her kan du slappe af med en bog eller film, hvilket selvfølgelig også gælder for børn. Helt ligesom voksne, har børn også brug for komme ned i gear og få hvilet hovedet efter en lang dag i børnehave eller skole, hvor der er fart på og meget lyd gennem dagen. En gyngestol kan give barnet afslapning med en bog, malebog eller IPaden.

Cento børnegyngestolen med mørkegrå stof og stel i metal er en populær stol. Hvilket også gælder en gyngestol i natur eller hvid som Childwell eller den billige Sundvik gyngestol fra Ikea.

Baby gyngestole

Kategorien baby gyngestol dækker både over en skråstol, kombineret skråstol/gyngestol eller gyngestol/hængekøje. Helt ligesom betegnelse også bruges om gyngestole hvor f.eks. mor kan sidde og amme babyen.

Udvalget af muligheder dækker ret bredt fra Fischer Price, Beemoo, baby gyngestole med musik, elektronisk 4moms MamaRoo, den enkle skråstol der kan vippe eller måskee de kombinerede hængekøje-gyngestole der er udformet i træ eller plastik. Helt ligesom gyngestole til voksne i klassisk design og omtales baby gyngestole.

Om det er en gyngestol eller skråstol der kan vippe, kan babyen sidde sikkert og samtidig blive stimuleret ved at kigge på forældrene eller måske smage sig igennem en bidering.

Hvordan finder du den rigtige stol?

Helt ligesom med lænestole, havemøbler og andet, skal du kigge efter forskellige egenskaber for at finde den rigtige stol til dit/barnets brug.

  • Højde: Gyngestole til børn er ofte fremstillet til 3 – 6 års alderen. Og her kan det være fordel med en lav højde, så barnet kan nå gulvet med fødderne. Derved kan barnet undgå mange fald fra stolen.
  • Design: Stolen skal først og fremmest være uden skarpe kanter osv. Hvor udtrykket med et klassisk design kan tage sig bedre ud i stuen eller stole med børnemotiver. Her vil gyngestole med børnemotiver nok være bedre til børneværelset.
  • Størrelse og alder: Det gælder selvfølgelig om at finde en gyngestol der passer til barnets alder nu og et par år frem. Derfor skal du kigge på størrelse, maksimal belastning og vægt på stolen.
  • Brug af stol: Skal stolen hovedsagelig bruges som pynt, til at læse i eller måske bruges til en praktisk funktion f.eks. sammen med et børnebord? Udvalget er forskellig og f.eks. børnestole i træ er måske bedre egnet sammen med et bord end andre typer stole.
  • Materiale: Du kan købe gyngestole i plastik, metal og træ materialer, hvor materialerne ofte er kombineret i forhold til over og understel på gyngestolen. Heldigvis er de fleste malede træstole til børn med giftfri maling, men til de lave aldersgrupper bør du tjekke alligevel, da børn jo elsker at udforske alting.
  • Vægt: En tung stol kan være svær at flytte rundt for børn. Men samtidig er den tunge stol mere stabil. Hvis stolen skal være mere eller mindre stationær, er den tungere vægt måske det bedre valg.

Populære stole til afslapning

Der findes heldigvis et bredt udvalg af stole til børn. Her dækker stole over forskellige formål:

  • Gyngestole: En god stol med vuggende bevægelser der bruges til afslapning
  • Sækkestole: En anden type stol til børn som bruges til at slappe af i. Populær både til de små som unge
  • Lænestol: En børnelænestol der kan være ligesom den klassiske stol til sofabordet hvor der slappes af med en bog eller se fjernsyn