Chaiselong stole

En chaiselong stol er populær for sit design, men også den komfortable måde at smide benene op og slappe helt af. Chaiselong stammer fra fransk: chaise longue og betyder en lang stol. Typen er en polstret hvilestol i lang størrelse hvor dine ben kan slåes op og blive støttet.

Du kan købe både stol og chaiselong sofa. Stolen der også fungerer som lænestol, kan kombineres i design med sofa eller sofagruppe i stuen. Der findes forskellige typer, designs og materialer, hvor du her får et nemt overblik over populære chaiselong stole der kan falde i din smag i 2023.

Populære chaiselong stole

Chaiselong sofa?

En chaiselong sofa er designet til give sofa og chaiselong stol funktioner. Du får den afslappende plads som sofaen giver, men også en sektion med plads til benene så du næsten ligger ned til optimal afslapning. Du kan købe store som mindre chaiselong sofaer men også chaiselong stole der kan integreres med sofaen.

Hvad er en chaiselong stol?

Chaiselong er en liggende stol i det eksklusive udtryk og design. Chaiselong betyder lang stol og stammer fra det franske: chaise longue. Stoletypen som vi kender i dag, stammer fra 1600-tallets Frankrig og designet til at velhavere kunne hvile sig gennem dagen.

Den klassiske chaiselong vipper opad på midten formet efter kroppen, så du slapper af i ryg og får hvile til knæ og fødder.

Typer af stole?

De fleste kender til den klassiske chaiselong type. Men du finder også disse typer:

  • Den franske som den klassiske type
  • Bænken som ofte omtales daybed
  • Med armlæn og ryglæn
  • Den viktorianske

Hvorfor vælge en chaiselong?

Hvis du søger flot design og samtidig ønsker en komfortabel plads til at slappe af helt i, kan en chaiselong være det gode alternativ til en loungestol, sækkestol eller lænestol med skammel eller puf. Du får en god plads hvor hele kroppen kan hvile. Med en god gulvlampe eller væglampe og et sidebord, får du et godt hyggehjørne hvor du kan slappe af med te og en god bog.

Valg af stol?

Du skal vælge mellem type af stol, design, størrelser, farve og materiale. Gør nogle overvejelser som disse når skal du vælge en chaiselong:

  • Nogle stole har ben mens andre næsten står på gulvet.
  • Skal det være læder materiale eller stof? Læder er flot men også lidt kold at sætte sig på i forhold til stof. Stole med stof er ofte blødere, men også mere sarte i forhold til slid og spildte ting.
  • Skal det være den klassiske model eller ønsker du en større flyder af stol, hvor du også kan vælge at sove lidt på?
  • Skal der være vippefunktion?
  • Hvis du ønsker mere komfort skal du vælge stole med f.eks. nakkepude.