Kurvestole

Rattan og kurvemøbler er populære både til indendørs og udendørs brug. Derfor kan du også købe et bredt udvalg af forskellige typer, designs og farver indenfor flet- og kurvemøbler. Her fokuserer vi på udvalget af kurvestole og derfor får du her et udvalg af de populære kurvestole. Det giver dig det nemme overblik som inspiration til at finde stole til boligen, sommerhuset eller måske til haven i 2023.

Hvorfor vælge kurvestole?

Kurvesofa og stole er forbundet med hygge og er typisk brugt i udestuer eller sommerhuse. Men i takt med tiden er kurvemøbler sammen med vintrineskabe, gyngestole m.m. også blevet populære i de danske hjem for netop den hyggelige kolonihavestil, der kan skabe varme i dit hjem på en anden måde end de mere klassiske stofsofaer og lænestole.

Med rattan og kurvestole i flet får du det hyggelige men også stilrene og afdæmpende udtryk der går igen i generationer, du kan dog også købe stole både i hvid, sort og andre nuancer udover natur. Samtidig kan kurvemøbler passe ind i stilen både udendørs som indendørs. Helt ligesom du kan ændre udtryk med puder og hynder til kurvestole.

Kurvemøbler er ofte fremstillet i flet af rattan. Udover det varme udtryk, så er materialet også dejlig let i vægt og samtidig et holdbart materiale. Rattan kan holde til vores danske vejrs luner, selvom vejrets påvirkninger dog vil have indvirkning over tid, så møbler bør holdes væk fra de værste påvirkninger. Helt ligesom du bør vælge kunststof materiale til udendørs brug.

I forhold til møbler med stof så er rattan utrolig nem at rengøre. Du slipper også for at give olie som f.eks. med havemøbler af træ.

Populære kurvestole

Materialer

Rattan er det mest brugte materialer til fletstole og møbler generelt. Rattan er slyngplante og klatrepalme primært fra Indonesien og Filippinerne. Naturmaterialet er ekstrem stærke rør der giver et let og holdbar materiale.

Du kan dog også finde kurvemøbler i bambus, pileflet eller fremstillet af bananblade. Bambus ligner rattan men er ikke et lige så stærk materiale. Tørrede bananblade er ikke så udbredt, men giver både holdbar og utrolig smukke indendørs- og havemøbler.

Pileflet har været brugt til fremstilling af fletmøbler i mange år, men bliver ikke brugt så meget mere da materialet er udskiftet af rattan.

Stort udvalg

Naturmaterialet giver mulighed for at kombinerer dine forskellige møbler af træ og flet. Hvis du ønsker det samme flet design indendørs som udendørs, kan du ofte finde samme stil og design. Du kan også vælge at kombinerer din kurvestol fra Ikea, Jysk eller Bilka med det indkøbte træbord fra f.eks. Ilva.

Maling af kurvestol?

Kan du male dine kurvemøbler? Ofte vil svaret være ja, men det afhænger selvfølgelig af materialet. Husk altid at rengøre grundigt inden du skal male stolen.