Wegner gyngestol

Hvis du ønsker toppen af dansk design indenfor gyngestole, skal du kigge på Børge Mogensen, Willumsen eller en ikonisk Wegner gyngestol.

Hans. J. Wegner der er blandt toppen af møbeldesignere, har skabt mange populære gyngestole som GE673 og J16 stolen. Her er J16 gyngestolen nok den populæreste stol.

J16 gyngestol af Hans J. Wegner

Wegner J16 gyngestolen blev lanceret i 1944 af FDB Møbler med Børge Mogensen som chef for tegnestuen. Stolen blev verdenskendt i 40’erne helt ligesom Børge Mogensen gyngestolen, for sit design, holdbarhed, ergonomi og bevægelsesfrihed. Wegner stolen der var med at bringe Danish Design op i eliten, er en praktisk og komfortabel stol egnet til at strikke, amme eller bare læse en bog.

Gyngestolen fra Fredericia Furniture med en sædehøjde på 42 cm. kan købes i forskellige træsorter. Her er mulighederne olieret, eg sæbehandlet, sortlakeret bøg, valnød eller med fletsæde i stor eller natur papirgarn.

Tilbehør til J16 stolen

Til den ikoniske gyngestol har Wegner designet hynder i forskellige muligheder. Han designede også en elegant fodskammel samt en behagelig og nakkepude.

Om Hans J. Wegner

Hans Jørgen Wegner blev udlært som snedker i 1931. Han arbejdede en del år indtil 1936, hvor han uddannede sig videre ved Københavns Kunsthåndværkerskole. Her dimmiterede han fra i 1938. Wegner holdt sig ikke kun til møbeldesign, men designede også mange andre ting som lamper, tapeter eller fungerede som underviser hos Kunsthåndværkernes Møbelskole.

Wegner arbejdede også sammen med sin ven Børge Mogensen gennem FDB Møbler. Og det gav blandt andet udgivelsen af J16 stolen. Hvor andre kendte design er Hejsependel lampen, den Runde Stol, Y-stolen, Kinastolen, CH25 Loungestolen m.m.

Hans. J. Wegner har vundet mange internationale priser indenfor møbeldesign. Og han var en af de første der modtog Lunningprisen, som han fik i 1951. Helt ligesom han har fået The 8th International Design Award i perioden 1951 til 1997.