Gammeldags gyngestole

Den første gyngestol blev fremstillet til udendørs brug. Siden er gyngestolen også flyttet indendørs og bruges i dag til både pynt og afslapning hvilket også gælder til børn.

Den klassiske gammeldags gyngestol findes i mange designs, brands, materialer og priser. Men fælles er det gammeldags udtryk i harmonisk og balanceret design. Her er gyngestole i træ med god gyngekomfort de klassiske modeller, hvor du kan købe klassiske Wegner, Eames eller Børge Mogensen gyngestole. Men også mange andre modeller i forskellige materialer og lavere prisleje.

Klassiske gyngestole

Gyngestole er udformet til at fremhæve hygge og komfort. Og det har gjort stolen populær i et hyggeområde i stuen, helt ligesom andre møbler som granit sofabord, tobaksskab, chaiselong stol, egetræsstole og andet i stuen er med til at skabe harmoni. Hvor også en svensk gyngestol indikerer hygge udendørs på terrassen eller haven.

Du finder stole i forskellige materialer, hvor træ, flet, metal eller kombination med plastik er udbredt både blandt de dyre som billige gyngestole. Helt ligesom klassiske gyngestole kan købes i mange forskellige farver. Kombineret med udvalget af både moderne som klassisk design, kan alle finde den rigtige stol til hjemmet i 2023.

Siddekomfort?

Du sidder forbavsende godt i langt de fleste gyngestole, hvad end det er en eksklusiv Fredericia Furniture eller en billigere model som en hvid gyngestol.

Gyngestole er designet til at sidde og slappe af i, hvilket hjælper til at give en god hvile stilling. Og det kan du kombinerer med at gynge alt efter temperament, hvor den vuggende bevægelse er med til at skabe den klassiske hygge og ro.

Gyngestol i hjemmet?

En gyngestol kræver samme plads som de større lænestole hvor man kan flyde lidt ud i. Gyngestolen gynger lidt per automatik, når du bevæger dig i den. Og derfor skal den helst kunne gynge uden at støde på forhindringer som en egetræsbænk, gammel skrivebord, Søholm lampen eller væggen.

En gyngestol fylder mere end en almindelig stol, og kan få rummet til at se mindre ud. Derfor er gyngestole ikke det bedste møbel i mindre rum.

Gyngestole bruges ofte som hyggekroge hvad end det er stuen eller børneværelset. Hvor et lille siddebord kan gøre hyggepladsen bedre, så der kan læses en krimi og plads til kaffekoppen.

Køb ny eller brugt stol?

Hvis du vil have møbelklassikere er brugt markedet meget populært. Mange ønsker de klassiske møbler for designet og udtrykket i hjemmet, frem for en praktisk men moderne stol fra Ilva, Ikea m.m.

Når du køber brugt, så bør du sikre dig en god stand i møblet. Grimme ridser, generel slid og løse samlinger vil være irriterende og måske dyrebart at udbedre.

Hvis du køber et moderne og nyt møbel, får du den optimale stand og uden slid. Men med klassikere der stadig produceret, er prisen som regel væsentlig dyre end brugte møbelklassikere.