Børnelænestole

Til børneværelset kan du købe forskellige sjove møbler. Her er sækkestole, kurvestole eller en børnelænestol praktisk til hyggen men også til at sidde komfortabelt i.

Børnemøbler og stole er blevet populære for at skabe den rigtige indretning der indbyder til at barnet eller børn bruger værelset til leg og hygge. Her er børnelænestole gode til at give den optimale komfort, og samtidig byder udvalget af børnemøbler på mulighed for at skabe den ønskede indretningen.

Der findes et stort udvalg af lænestole til børn, hvor vi her har samlet et udvalg af de populære lænestole der kan være det helt rigtige til børneværelset i 2023.

Hvorfor købe en børnelænestol?

En lænestol til børn er praktisk både for at skabe et sted at lege for barnet, og samtidig skabe den gode komfort der motiverer hyggen og legen på værelset. En god børnestol giver god støtte til den lille krop helt ligesom med vores voksne krop. Og med god støtte af kroppen, vil legen ofte få mere fokus til fordybelse. Samtidig kan en blød stol i forhold til en hård børnestol i træ giver bedre beskyttelse mod knubs ved fald.

Helt ligesom med lænestole til barnet der går i børnehave eller skole, så kan du også købe lænestol til baby / 1 år, her vil den klassiske Trip Trap højstol ofte også blive omtalt som en lænestol mange steder. 

Populære lænestole til børn

Typer af lænestole til børn?

Der findes forskellige typer af lænestole til de små. Her er en klassisk lænestol med ryg og to armlæn være et populært valg. Men også lænestole hvor der kan vippes lidt tilbage og slappe af i, er et populært valg til mange danske børneværelser. Du kan også købe som drejestole eller løftestole der giver mulighed for hjælpe barnet.

Valg af stol?

Du skal selvfølgelig vælge hvilken type stol der passer ind. Men du skal også tage højde for:

  • Hvad er behov i forhold til komfort? Skal stolen eller stole bruges rundt om et lille bord hvor der måske skal tegnes ved? Eller er der mere et sted hvor barnet kan sidde og slappe af med en ipad, bog, lektier eller lignede handling f.eks. med en lænestol eller kurvestol til børn? Vælg komforten ud fra behovet. Der bør vælges mere ergonomi hvis barnet skalt sidde og tegne, hvor afslapning kan betyde en noget blødere stol.
  • Behovet betyder også noget i forhold til størrelse på stolen. Hvis stol skal være sammen med et bord, så skal stolen selvfølgelig passe til bordets højde men også til barnet.
  • Vælg slidstærk og holdbar materiale så stolen er sikker til barnets brug
  • Hvis barnet eller børnene har brug for hjælp til at komme op fra siddende stilling, vil en løftestol være et godt valg
  • Der findes heldigvis et bredt spektrum af nuancer indenfor stole, så der burde være muligt at finde en farve barnet kan lide, hvilket vel næsten er det vigtigste så stolen også bliver brugt.
  • Tag højde for at børn spilder mange forskellige ting. Her vil stole i træ og vinyl være nemmest at rengøre.

Materialer

Ligesom med lænestole til voksne, så finder du også stole til børn i forskellige materialer.

  • Læder: Er slidstærk og relativ nem at gøre rent med en våd klud. Ulempen er prisen og så kan f.eks. en lænestol i læder virke ganske koldt da det ikke opsuger varmen. Helt ligesom det kan føles meget irriterende om sommeren når der er rigtig varmt.
  • Træ: Et godt valg til børn da træ er robust og kan holde i mange år med meget lidt pleje. Samtidig kan design med træ passe ind de fleste steder. Træ er ikke så komfortabel som møbler af plys, velour eller stof.
  • Stof: Møbler med stof giver det største udvalg af typer og farve muligheder. Her bør der vælges slidstærk stof til børnemøbler, da det er robust og nemmere at rengøre end en almindelige stofbetrukket sofa i stuen.

Alternativer

Et populært alternativ til lænestolen på børneværelset, er en sækkestol. Typen af stol har været populær hos de større børn, men er også blevet ganske udbredt til de mindre. Her er populære Sackit sækkestol et eksklusivt valg til både de små som større der elsker at flyde ud i posen indeholdende kugler der former sig efter din krop.