Illum Wikkelsø gyngestole

produktion stoppet

Hvis du elsker en gyngestol til både at pynte og bruge til afslapning, er Wegner, Børge Mogensen eller en Illum Wikkelsø gyngestol de tre ikoniske gyngestole i både Danmark og resten af verdenen.

Wegner og Børge Mogensen gyngestole blev skabt i 40’erne. Hvor Illum Wikkelsø tegnede hans ikoniske stol produceret af N. Eilersen i 1958-1959. Stolen i det velkendte danske design bliver ikke produceret mere, og er derfor ganske eftertragtet som brugt hos Lauritz og andre steder.

Hvem og hvad om Illum Wikkelsø

Kristian Illum Wikkelsø (1919-1999) blev udlært som snedker i 1938 på Fåborg Tekniske Skole. Og helt ligesom med Børge Mogensen og Wegner, studerende Wikkelsø videre på Kunsthåndværkerskolen hvor han dimitterede fra i 1941.

Efter endt uddannelse begyndte han at arbejde som snedker og møbelpolstrer hos Knud Christiansen i Århus. Hvor han skiftede videre og tog arbejde som arkitekt. Wikkelsø startede sin egen tegnestue i 1954.

En af han populære serier er V11-serien fra 1965. Her får du en hvilestol med skammel og tilhørende sofa. Den tidløse og solide stil kombineret med god komfort, har bragt V11-serien op blandt de ikoniske møbler i toppen med kvalitetsstemplet ”dansk design”.

Plexus-serien er en anden kendt serie indenfor lette sidemøbler som Wikkelsø designede i samarbejde med C.F. Christensen, Silkeborg.

Den kendte IW2 gyngestol som han tegnede og designede i 1958, udkom som jubilæumsmodel for ca. 10 år siden. Her blev gynge-funktionen udskiftet med fire faststående ben. Produktionen blev sat i gang af Eilersen.

Hyndesæt til gyngestolen

Helt ligesom med Børge Mogensen og Wegner gyngestolen, kan du tilkøbe et komplet hyndesæt til Illum Wikkelsø gyngestolen.

Hallingdal fra Kvadrat giver dig 10 års garanti på stoffet. Der bruges fast koldskum med høj spændstighed. Hynden bliver fastspændt via kernelæderstropper rundt om ryggens top.