Børge Mogensen gyngestole

Børge Mogensen gyngestole er populære, helt ligesom andre designs som stolen J52B er blevet en klassiker indenfor FDB møbler. Gyngestol fortolkningen over klassikeren er J52G, som i dag nok er en af de populæreste gyngestole på højde med Wegner, Illum Wikkelsø m.m.

Børge Mogensen er verdenskendt for sin nyskabelse af møbeldesign i 40’erne, og var den første leder af FDB møblers tegnestue. Og blandt klassikere fra FDB Møbler er også J52G gyngestolen, der blev relanceret i 2013 og produceret af Farstrup. I dag finder du klassikeren i fem nye farver og moderne mål.

Børge Mogensen

Børge Mogensen (1914-1972) født i Aalborg, blev oprindelig udlært som møbelsnedker i 1934. Derefter tog han møbelarkitektuddannelsen på Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiets Møbelskole.

Mogensen fik efterfølgende job hos FDB Møbler som leder af deres nyoprettede tegnestue i 1942, hvor han var leder indtil 1950. FDB tegnestuen skulle stå for smukke møbler i solidt håndværk, der samtidig skulle være tilgængelig til alle hjem i Danmark.

I 1950 startede Børge Mogensen sin egen tegnestue. Og han blev hurtigt anerkendt med adskillige anerkendte udmærkelser. Han blev del af Scandinavian Design der udbredte dansk design som meget eftertragtet i hele verden. Han indledte også mange samarbejder og begyndte på ting som boligtekstiler for C. Olesen/Cotil.

Børge Mogensen var en af hovedarkitekterne der ruskede op i den traditionsbunde møbelindustri med hans banebrydende mødeldesign i 40’erne. Det skete med filosofien omkring møblerne og en optimeret og forenklet produktion. Børge Mogensen startede hurtigt et samarbejde med blandt andet Hans J. Wegner, som også hører blandt de anerkendte danske møbeldesignere der blev verdenskendt og indskrevet blandt den internationale elite af mødeldesignere blandt andet for sine Wegner gyngestole.

Den enkle, stilrene FDB stol på højde med shakerstolen og shakerbord, J46, BM 5361 sofabordet, Den Spanske Stol eller den tidløse tremmesofa er nogle af de verdenskendte klassikere der i dag står i samme æstetiske design som i 40’erne.

Børge Mogensen J52G gyngestolen

J52B spisebordsstolen er et designikon. Klassikeren blev kopieret til gyngestol modellen J52G, hvor forskellen er det gyngende understel med meder frem for 4 ben.

J52G har det klassiske stilrene design med runde former der indbyder til at sidde og slappe af. Og gyngestol designikonet kan bruges stort set alle steder i hjemmet.

Børge Mogensen gyngestolen er fremstillet i FSC-certificeret træ. Ben, meder og understel er fremstillet i massiv bøg, hvor sædet er fremstillet i formpresset bøg. Stolen kan købes i sort, hvid, grå og natur, hvor hynder i forskellige farver kan tilkøbes blandt andet hos COOP.

hynder til børge mogensen gyngestol

Du kan tilkøbe Børge Mogensen hynder til J52G. Du kan vælge mellem lænderhynder i sort eller cognac farver. Men du kan også købe i stof med forskellige farvemuligheder som grå/grøn, grå/sand eller brun/bordeaux kombinationer. helt ligesom med andre gammeldags gyngestole.

Børge Mogensen stole

Mogensen stole er verdenskendte og blandt de mest populære i kollektionerne. Du finder et bredt udvalg af design, hvor de mest berømte design er J52B, Den Spanske Stol i eg og sæde i læder eller Øreklapstolen der er en komfortabel lænestol i stramt design. Helt ligesom FDB Folkestolen er blevet et populær valg for sit enkle design med fletsæde og massivt træ materiale. Helt ligesom en Illum Wikkelsø gyngestol, Poul M Volther stol, Wegner og Mogensen møbler, kan du finde en god pris ved at købe brugt hos Lauritz og andre steder. Hvor du logisk nok også kan spare penge ved at købe en kopi stol.