Lænestole

En lænestol er et populært valg når der skal slappes af og hygges i stuen. Lænestole er velegnet som ekstra siddeplads ved sofaen og selvfølgelig som den hyggelige stol, hvor du kan slappe helt af foran fjernsynet eller måske med en god bog.

Der findes et stort udvalg af lænestole i forskellige typer, materialer, farver og størrelser. Derfor finder du her et nemt overblik over populære lænestole i forskellige designs og priser fra forskellige forhandlere.

Ting du bør overveje ved køb af lænestol?

Med et stort udvalg af forskellige stole, skal du gøre dig overvejelser omkring valg af stol.

  • Søger du dèt praktiske eller vægter du design højere?
  • En Chesterfield, lænestol med fodskammel eller større stol med armlæn kan fylde ret meget, så du skal tage højde for plads som du har til rådighed i forhold til type af stol.
  • Søger du en stol til at sidde oprejst i f.eks. for at arbejde, skal du vælge en stol med høj ryglæn
  • Læder er et lidt koldt materiale men praktisk i forhold til rengøring. Lænestole i læder er nemme at rengøre med en klud. Stof er sart i forhold til pletter, men stof giver en blødere stol eller sofa og kan købes i alverdens farver.
  • Sort / mørk farve er mere praktisk i forhold til lysere eller mere farverige nuancer
  • Hvis du har problemer med din ryg / læn, kan du med fordel overveje en hvilestol som Stressless lænestole der blandt andet kan købes i Ilva.

Populære lænestole til voksne

Hvorfor vælge en afslappende lænestol?

Efter at have arbejdet eller måske været væk hele dagen, er det dejligt at sætte sig i sit hjem og bare slappe af med en kop kaffe, bog eller måske se et afsnit af sin yndlingsserie. Det gør du ofte i sofaen eller den komfortable lænestol for at hvile og komme helt ned i gear for en stund. Hvilket selvfølgelig også gælder de små, så derfor finder du  også et godt udvalg af sjove eller komfortable børnelænestole.

Hvile og afslapning er ofte grunden til at vi køber lænestole, der også omtales som hyggestole eller hvilestole.

Fodskammel?

En skammel eller puf er ofte designet sammen med til de fleste lænestole med vippefunktion, da stolen måske er skabt til at flyde i, for en fodskammel giver optimal komfort. Du kan dog ofte købe skamler eller en puf som enkeltstående møbler, hvor du kan lege med farver og materialer i stuens udtryk. En puf eller skammel kan købes de fleste steder som Ilva, Biva, Ikea, Jysk, Bolia, My Home, Daells, Online eller som brugt på f.eks. DBA.

Valg af lænestol?

Der findes rigtig mange typer, farver, størrelser og designs indenfor lænestole. Her er de kendte designer lænestole fra Wegner, Arne Jacobsen Svanen, Illum Wikkelsøe, Børge Mogensen, Mogens Hansen, Fritz Hansen eller de større Chesterfield lænestole.

Du kan få et stort udvalg af smarte billige lænestole og stole med forskellige funktioner som lænestol med indbygget fodskammel, drejesokkel, med vippefunktion, udskiftelig betræk eller måske en lænestol med tilhørende puf hvor benene kan slænges op.

Der findes også mange forskellige materialer som de klassiske læder lænestole, stole med stofbetræk, flet velour, teaktræ eller formbøjet træ som lænestole med imiteret læder. Hvor farve udvalget dækker over alt fra hvid, rød, grøn, gul, sort, grå, blå og alle andre nuancer der skal passe ind med sofa, tæpper, sofabord, reoler, spiseborde, lamper og andre møbler i stuen.

Du skal også vælge mellem design eller funktionalitet. Gubi lænestole er moderne men designet både med siddekomfort og et moderne design. Hvor praktiske og komfortable stole som Otiumstole eller Farstrup lænestole er designet som hvilestole til ældre generationer. Mens Stressless lænestole er kåret blandt verdens mest komfortable lænestole med sine funktioner til afslapning.

Alternativer kan være møbler som chaiselong, gyngestole eller kurvestole der ofte også er designet til at være hvilestol.

Valg af materiale?

En lænestol i læder er populær og klassisk lænestol i mange danske hjem. Læder materiale er slidstærk og mere holdbar når børn eller børnebørn spilder diverse ting. Læder eller imiteret læder er nem at rengøre med en fugtig klud, og med mindre børn vil det altid være nødvendigt.

Ulempen ved læder er, at det kan virke lidt koldt da materialet ikke holder på varmen i forhold til stof materiale. Helt ligesom læder følelsen kan virke knap så behageligt som stof.

Lænestole med stof giver flere farve muligheder end læder eller imiteret læder materialer. Stof kan være billigere end læder, men priserne udligner ofte hinanden.

Kurvestole med flet er ofte også designet som lænestole, hvor du dog bør tilkøbe hynder for komfort.

Populære designer lænestole

Der findes mange populære designer lænestole. Her er klassikere og moderne stole ofte Fritz Hansen Ægget, Eames loungechair, Wegner 1788 stolen, Fj 53 stolen, Wegner GE450 Butterfly lænestol, Arne Jacobsen Oksen, Erik Jørgensen, Svanen, Corona lænestole og andre populære designer stole i eksklusive priser.

Vedligeholdelse

Læder kan ofte plejes og vedligeholdes ved at rengøre med en våd klud. Hvor stofbetræk er sart og ofte kræver tekstilbeskyttelse og tekstilrens til stoffet.